Fietsen
Leasing
Bart
Over Ons
Contact
Bart
 

Bart

Touvelo is gegroeid uit een onvermoeibare passie voor de fiets. Al van jongs af aan was ik te vinden op talrijke weg- en veldritten waar mijn vader veelal aan de start stond. Toen was ik al gefascineerd door de fietsen die ronde na ronde voorbij mijn neus passeerden. De zoevende wielen, de schakelgeluiden,... de interesse was gewekt.

Niet veel later was het tijd voor mijn eerste stappen in de wielersport, uiteraard met vallen en opstaan. Maar een ding stond vast, de fiets moest steeds proper zijn voor ieder tochtje of wedstrijd. Uiteraard verzorgde ik zelf mijn stalen ros. Dat laatste mag je letterlijk nemen want het was een stalen crossfietsje, de eerste in een reeks van velen...

Op 10-jarige leeftijd kreeg de poetsemmer het gezelschap van een gereedschapskoffertje en slaagde ik er in om al enkele kleine klusjes aan de fiets te verwezenlijken.  Remblokken vervangen, bandjes vervangen, ... zo leerde ik stap voor stap de fiets echt kennen. Ik was nog steeds bevoorrecht dat er in de garage steeds enkele competitiefietsen hingen waar ik al eens kon naar gluren hoe het moest.

Alles komt in een stroomversnelling op 12-jarige leeftijd waarbij ik mijn eerste crossfiets volledig samenstelde. Deze bleek dan nog eens prima te presteren in alle weersomstandigheden, dit was een memorabel moment. Vanaf dan is er geen houden meer aan…Alle fietsen van het gezin begin ik nu te onderhouden maar er is nog een aspect dat ik niet onder de knie heb, namelijk het wiel. Daar ikzelf veldrijder was, wou ik met handgemaakte wielen aan de start komen en toch geen "machinewielen" want zo had ik het namelijk nooit anders geweten. Met een lading naven, spaken en velgen trok ik in de leer bij een volleerd wielbouwer zoals er de dag van vandaag niet veel meer zijn. Na veel bloed, zweet en tranen kreeg ik het wielbouwen stilaan onder de knie. Met succes want tijdens mijn eerste wedstrijd ermee had ik bijna de overwinning beet, maar het belangrijkste…de wielen liepen nog steeds kaarsrecht. Oef...

Ondertussen komen reeds enkele collega wielrenners over de vloer met hun fietsen voor onderhoud en herstellingen. Ook daar streef ik naar dezelfde perfectie als voor mijn eigen fietsen, misschien zelfs nog dat tikkeltje meer. Vanaf dan realiseer ik mij dat dit later mijn droomberoep zou kunnen gaan worden. Daarom zoek ik een vakantiejob in een fietsenwinkel om verdere ervaring op te doen en al vrij snel gaat de bal aan het rollen. Uiteraard stelt mij dit in de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden in de fietsbranche door middel van technische trainingen en verschillende seminars en productpresentaties. Niet veel later heb ik de eer om zelf een winkel in loondienst open te houden. Een uitgelezen kans om mezelf nog meer te vervolmaken in het totaalplaatje als fietsenmaker. 

Bij Touvelo zetten we ons vol in voor de service aan alle fietsers. 
Fiets gerust eens langs onze winkel.